Om oss

MIKAEL & THOMAS PETTERSSON

Med en kunskap som sträcker sig tillbaka till 1986 drivs Hammargruppen av oss: bröderna Mikael och Thomas Pettersson. Vi har över 30 års yrkeskunskap som skomakare, vilket gör att vi besitter erfarenheten från produktion och reparation vidare till underhåll. Med ett stort hantverkskunnande och en passion för kvalitet och hållbarhet driver vi vårt företag med visionen att sälja skor av så hög kvalitet att de är värda att reparera. På så sätt skapas de bästa förutsättningarna för både riktigt snygga och riktigt hållbara skor. Vi är idag återförsäljare av skomärkena Crockett & Jones och Bowhill & Elliot - båda med en tydlig tradition av hantverket inom skotillverkning.

Vad som började med skomakeri och skoförsäljning utvecklades sedermera till att inkludera relaterade produkter såsom strumpor och skovård. Det blev ett naturligt sätt att utveckla och bredda urvalet när allt fler kunder efterfrågade samma höga kvalitet på diverse tillbehör som på skosortimentet. Vi inledde bland annat ett samarbete med Pantherella, ett företag som tillverkar exklusiva strumpor med en lång engelsk tradition och som delar vår syn på kvalitet och hållbar produktion. Även Saphir blev ett välkommet nytillskott i sortimentet, vars lädervårdsprodukter håller exceptionellt hög kvalitet. Oavsett om du köper ett par skor, strumpor eller skoputs kan du känna dig trygg med att det är utvalda och handplockade produkter som alla lever upp till den höga kvalitet som vi på Hammargruppen står för. 

 

ELIONORE KARLQVIST

Elionore började arbeta hos Hammargruppen år 2018, och idag ansvarar hon för vår administration, ekonomi, sociala medier och e-handel. Elionore är personen som skapar ordning och effektiviserar sättet vi arbetar på, så att det både blir enklare för oss som ska utföra uppgiften och för de som ska ta del av resultatet av vårt arbete.

"Ambitionen för mig är alltid att kunden ska känna att företaget har en stark service och att det ska kännas att vi som jobbar här trivs. Det händer bara när man har viljan och passionen - med det följer känslan av trygghet och enkelhet för kunden."

Idag ligger Hammargruppens butik, showroom och skomakeri på Väpnaregatan 8 i Helsingborg. Här utförs reparationer och renovationer samtidigt som kunder har tillgång till hela sortimentet av skor. Utöver de ordinarie öppettiderna finns det även möjlighet att boka en privat tid för mer personlig service.