Slottstadens Skomakeri – 1982

Slottstadens Skomakeri – 1982

Slottsstadens Skomakeri ligger i en verkstad med anor från 1942 och har stolt titeln som den äldsta anläggningen i sitt slag i Malmö. Butiken fortsätter alltjämt att blomstra, ledd av Kenth Johanson som började sin karriär inom skotillverkning 1982.

År 1986 tilldelades Kenth ett prestigefyllt erkännande för sina färdigheter, och idag är han en av två skomakarmästare i Malmö. Hela familjen är involverad i verkstaden, med Kenths fru Monica som hjälper till i butiken och tar hand om deras hemsida, och hans son Robin som driver sin egen verkstad Werlmands Skomakeri i Karlstad.

Kenth introducerades för första gången till Hammargruppen när han letade efter gummisulor i Danmark, där han samtidigt träffade Mikael. De började arbeta tillsammans och sålde skor från märket John Spencer. När Hammargruppen senare valde att sälja Crockett & Jones var Kenth snabb att följa efter, vilket gjorde att han var en av de första skomakarna att etablera Crockett & Jones på den svenska marknaden.

Kenth och Monica är stolta över att presentera Crockett & Jones som flaggskeppsmärket för sina varor. De tror stenhårt på att bara erbjuda sina kunder det allra bästa, och har även lagt till Pantherellas strumpor och skovårdsprodukter från Saphir till sitt utvalda sortiment.

 

 

För Kenth är sammanslagningen av en verkstad och en butik en viktig del av hans verksamhet. Han är övertygad om att för entusiaster av högkvalitativa skor är det viktigt att ha tillgång till en skicklig hantverkare som kan laga och underhålla produkten.

När det kommer till skovård är Kenths råd att använda skoträd för att behålla skons ursprungliga form och förhindra fuktskador. Han betonar också vikten av regelbunden rengöring och polering för att förlänga skornas livslängd.

 

 

 

Hörnstenen i varje framgångsrikt företag är ärlighet och engagemang för kvalitet. Kenth och Monica anser att det inte finns utrymme för genvägar eller kompromisser när det gäller att uppfylla sina kunders förväntningar. För dem är kundnöjdhet det viktigaste, och de strävar efter att överträffa förväntningarna med varje interaktion.

När det gäller att välja det perfekta första paret skor från Crockett & Jones, rekommenderar Kenth den tidlösa Connaught i en rik kastanjfärg. Dessa skor erbjuder en utmärkt grund för en privat skokollektion. Den mångsidiga designen hos Connaught säkerställer att den enkelt kan bäras vid alla tillfällen, oavsett om du siktar på en avslappnad look med jeans eller en mer formell klädsel med kostym.

Monicas favoritmodell är Pembroke, tillverkad i grainläder och utrustad med Dainite gummisulor. Detta är butikens mest eftertraktade modell tack vare dess mångsidighet. Den unika Dainite-sulan ger oöverträffat grepp, vilket gör den lämplig för alla väderförhållanden. Dessutom är grainläder otroligt robust och lätt att underhålla, vilket gör det motståndskraftigt mot repor och säkerställer att det förblir i perfekt skick i många år framöver.

Butik:
Slottsstadens Skomakeri
Regementsgatan 66
217 51 Malmö

www.slottsstadensskomakeri.se 

Tillbaka till blogg