Olles Skomakeri – 1981

Olles Skomakeri – 1981

Olles Skomakeri & Son grundades av Olle Nilsson 1981. Bengt, Olles son, gick i sin fars fotspår och anslöt sig till familjeföretaget fem år efter grundandet. Idag står han ensam kvar som stolt förvaltare. När du kliver in i butiken kan du inte låta bli att föras tillbaka till en svunnen tid av hantverk. Väggarna är prydda med ett utsökt utbud av skor med anor från 1800-talet, tillsammans med antika läster, målningar och andra artefakter, som vittnar om det tidlösa arvet från detta familjeföretag.

Olles Skomakeri

För över tre decennier sedan knöt Bengt ett samarbete med Hammargruppen och han var en av fyra skomakare som introducerade Crockett & Jones på den svenska marknaden. För Bengt drevs valet att lagra och sälja Crockett & Jones av hans engagemang att bara erbjuda det allra bästa till sina kunder. Som han själv uttrycker det: "Om jag ska sälja något måste det vara en produkt som jag är stolt över att stå bakom."

Olles Skomakeri

När du närmar dig disken dras dina ögon till den mängd maskiner som Bengt använder för att reparera skorna som anförtrotts hans vård. Ändå ligger verksamhetens verkliga hjärta dold från insyn, tillgänglig endast genom att gå nedför en brant trätrappa i den bakre delen av butiken.

Olles Skomakeri

Olles skomakeri

Olles Skomakeri

Bengts passion för hantverket sträcker sig långt förbi skotillverkning och omfattar allt från att reparera skor till att tillverka lädersadlar. Trots sin skicklighet tror han mycket på enkelhetens kraft: "När du har burit dina skor, sätt in ett par skoblock och torka av dem snabbt." – ett effektivt tips som alla enkelt kan följa.

Olles Skomakeri

För Bengt är ett måste från Crockett & Jones-kollektionen ett par kastanjefärgade Connaughts. Den klassiska modellen utstrålar elegans samtidigt som den behåller en avslappnad stil. Kastanjefärgen är också det perfekta valet för alla som söker mångsidighet, eftersom den enkelt övergår från formell klädsel till mer avslappnade tillfällen.

Butik: 
Olles Skomakeri & Son
Södra Esplanaden 11
223 54 Lund

www.ollesskomakeri.se

Tillbaka till blogg